Het logo van Marcs in Groningen

Over Marc

Marc Lange
Geboren groningen, 1972.

Opgegroeid in een jaren 30 wijk in Groningen, de Professorenbuurt. Een prachtige wijk met enorme tuinen, parken en vijvers. Hier de nodige skills meegekregen door de liefdevolle opvoeding van mijn creatieve ouders.

Mijn ouders hebben vele interesses in vele zaken zoals natuur, cultuur, ambacht, muziek, architectuur enz. Tijdens mijn jeugd, fantastische vakanties met altijd veel bezienswaardigheden te bezoeken in de omgeving. Bergen beklommen, paleizen, kathedralen, kerken, musea bezocht.

Natuur, bloemen, architectuur, kleuren, vormen, atmosfeer hebben me al jong gefascineerd.

Als enige leerling op de lagere school wist ik al wat ik wilde worden.

Bloemist!

Lagere tuinbouwschool, Vakschool bloemsierkunst (werken & leren),

Meesterbinder opleiding (werken & leren).

Meesterbindopleiding HBO á la een kunstacademie, fotografie, esthetische vorming, compositie en vormenleer, kleurenleer, bloemsierkunst, schilderen, etcetera… 9 Jaar opleiding vakdiploma inclusief vele stages, ondernemersdiploma en het einderesultaat is dat ik me nu erkend bloemsierkunstenaar mag noemen.

Opleiding genoeg gehad. Nu eerst lekker aan de slag! Eerst Nederland maar al die tijd trok het buitenland. Na mijn eerste fulltime baan bij Bloemen Mozaïek in Haren de vleugels toen maar uitgeslagen en vertrokken.

Eerst enkele maanden Athene Griekenland. Daarna Tokio Japan. Wat een geweldige baan. Mijn functie was leraar in Europese bloemsierkunst, voor de elite en toekomstige professionals. Demonstraties geven. Mijn grootste publiek 600 mensen. Het restylen van winkels, workshops, en het werken in verschillende topbloemisterijen (promotie Franse Parfums, Baccarat, etcetera), tijdschriftpublicatie in Huis Den Bosch in Nagasaki voor Dutch Promotion Center.

Fantastisch 3 jaar door heel Japan aan het werk geweest, enorm veel inspiratie opgedaan. Tijd om verder te gaan. Genoeg Oosterse lucht opgesnoven. Nu maar eens Westerse inspiratie opdoen.

Na een maand rondzwerven door Amerika op mijn nieuw plek, New York aangekomen. Dat was toch wel mijn favoriete plek.

In New York heb ik 2 jaar voor een fantastische bloemisterij gewerkt en hier voor de rich and famous bloemwerk mogen maken. De locatie van de bloemisterij was in de Upper East Side. Dit is de buurt in New York met het hoogste percentage rijke mensen per vierkante meter. Budget no limit, fantastische gebouwen om om te toveren met bloemen voor extravagante events, of privéhuizen voor wekelijks bloemwerk, events, enz. Geld was ordinair om over te praten! Heerlijk om zo te kunnen werken. Een stad en werkplek om nooit te vergeten. Zoveel cultuur, kunst, muziek, liefde voor natuur/bloemwerk, prachtige interieurs, musea, etcetera. Inderdaad een stad dat nooit slaapt.

Tijd om de Nederlandse lucht weer eens te bewonderen. Een jaartje terug bloemwerk maken in Haren maar het buitenland kon ik toch maar niet los laten. Dus weer evrtrokken en dit keer naar Engeland. Wat volgt zijn 3 fijne jaren in Londen met 3 banen waarna ik bij het laatste bedrijf de meeste tijd heb doorgebracht. Dit was weer erg leuk. Wederom voor de rich and famous bloemwerk mogen maken, beroemde hotels, warenhuizen, restaurants, privéhuizen ook weer van de partij. Vaak budget no limit, heerlijk om zo uit te kunnen pakken met bloemen en mensen hierdoor blij te maken. Engeland heeft ook een fijne plek in mijn geheugen ingenomen. Ik ga er nu soms nog heen om op uitnodiging om een huwelijk te decoreren samen met een oud collega van me.

Vanuit Londen nog even tussendoor een geweldig extravagant huwelijk van bloemdecoratie in de Dominicaanse Republiek voorzien voor mijn oude baas Bloemen Mozaïek in Haren. Met z’n drieën een geweldige bloemenzee gecreëerd. Mijn tijd in Londen zat er weer op. Retour naar Groningen en mijn laatste 2 jaar als werknemer ingevuld bij Bloemen Mozaïek Haren. Nog even op de valreep een tweede keer in de Dominicaanse Republiek een huwelijk decoreren. Maar toen was de tijd echt rijp om op eigen benen te gaan staan en te kiezen voor een eigen onderneming.

Marc’s is geopend op 2 Oktober 2005.

Het blij maken van mensen in hun eigen omgeving, adviseren, optimaliseren, daarbij te ondersteunen.

– Marc’s

nl_NLNederlands