Het logo van Marcs in Groningen
Kerst

Marc’s heeft als traditie om voor de laatste 3 maanden de winkel om te toveren tot een waar kerstparadijs. De winkel is gereed op 1 oktober en is daarna elke dag van de week geopend tot 31 december.

Het is dan een drukte van jewelste, het werkt als een extreme magneet voor de mensen die van heinde en verre komen om de enorme  collectie & winkel te bewonderen (ongeveer een kleine 1000 verschillende designs)

Gemaakt door fantastische ambachtslieden die met de mond geblazen glas ornamenten maken die daarna ook nog handmatig beschilderd worden. Allemaal werkzaam in één van de 12 mooie familiebedrijven. Sommige bedrijfjes zijn generaties oud. Er is zelfs een bedrijf bij die als beschermd staat op de wereld erfgoed lijst.

Ik vind het  belangrijk om dit ambacht binnen Europa in ere te houden vandaar dat ik sinds mijn start van de winkel inkoop bij hoofdzakelijk Europese bedrijven. De meeste eigenaren en productiefaciliteiten ken ik persoonlijk.

Een klein gedeelte van de collectie is vervaardigd in Azië.

De kerstcollectie is jaarlijks een enorme kleurrijke variatie en start @€3,50 en eindigt @€80,00.

Voor iedereen is er wel iets persoonlijks te vinden van authentiek, klassiek, tijdloos, hip, gek, geboorte, voor de liefhebbers van eten, etc…etc….

Alles mag, niets moet. Soms geven ornamenten je een glimlach: (heks op bezem kerstbal leuk cadeau voor schoonmoeder).

Een kerstman in bad, of fantastische vogeltjes op clip die enorm natuurgetrouw zijn geschilderd (koolmees).

Over de top pieken, religieuze ballen, ouderwetse reflectorballen & paddenstoelen van onze grootouders, kerstboomkettingen van glazen kralen, etc…etc….

Kom het zien u zult verbaasd zijn!

nl_NLNederlands